lördag 10 augusti 2013

Ska jag bli vegan genom att först övergå till en lakto-ovo-vegetarisk diet?


Ska jag bli vegan genom att först övergå till en vegetarisk diet?

Nej. Vi rekommenderar dig inte att bli vegan genom att först övergå till en vegetarisk diet utav många anledningar.

Det finns ingen moralisk skillnad mellan kött och fisk och andra djurprodukter såsom mjölk:

Kvigor som används till mjölk blir slaktade för deras kött, så det är ett godtyckligt val att fortsätta att konsumera mjölk och det innebär att du fortfarande direkt stödjer slakt av djur.

Hankalvar producerar ingen mjölk så de betraktas som värdelösa i mjölkindustrin, så de tas bort från sina mördrar och konsumerar således inte sina mördras mjölk, och de slaktas sedan för deras kött. I USA och vissa andra länder så är mjölkindustrin ”veal”-industrin. I t.ex. Sverige slaktas dessa kalvar efter cirka 18 månader.

Honkalvar tas bort från sina mördrar så att de inte ska konsumerar sina mödrars mjölk och de föds up till att bli kor som mjölkas, eller slaktas för sitt kött.

Det finns ingen moralisk skillnad alls mellan kött och andra djurprodukter såsom ägg:

Honkycklingar som används för ägg slaktas för deras kött, så det är ett godtyckligt val att fortsätta att konsumera ägg, och det innebär att man fortfarande direkt stödjer djurslakt.

Hankycklingar lägger inte ägg, så de betraktas som värdelösa i äggindustrin. Deras kropp är inte avlad på så sätt att man kan göra profit på deras kött, så de mals upp levande, eller kvävs till döds, strax efter det att de kläcks.

Många personer som övergår till en vegetarisk diet, ökar faktiskt deras konsumtion av mjölk- och äggprodukter för att kompensera för att de slutat konsumera kött.

Varför ska du lära dig att tillaga vegetariska måltider för att sedan behöva lära dig att tillaga veganska måltider? Genom att övergå till en vegetarisk diet, så berövar du dig glädjen av att lära sig och äta veganska måltider.

Veganism är inte en diet, så att slå ihop veganism med att övergå till en vegetarisk diet innebär att vi har missförstått veganism.


Istället för att bli vegan genom att först övergå till en vegetarisk diet, se vår Hur blir jag vegan-sida.
Översatt från Abolitionist Vegan Society

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar