torsdag 1 augusti 2013

Fiskar och andra utrotningshotade djur och deras rätt att leva

Mitt inlägg till en person:
Fint att du kämpar för fiskar.
En art består av många individer. Alla har ett egenvärde. De värderar sina egna liv, och således är de värdefulla.
Alla individer av alla arter är lika värdefulla, oavsett om de är utrotningshotade eller inte. Du håller nog med, men det är viktigt att vara tydlig om detta när man kommunicerar med andra.

Så länge som djur är 'egendom' så kommer de bli utsatta för onödigt lidande och död, inklusive ägare som dödar sina djur när de tröttnar på dem eller överger sina djur på andra sätt. Rekommenderar denna artikel för ett fullständigt resonemang: http://bloganders.blogspot.se/2013/07/varfor-djurskyddslagen-och-lagen-om-att.html

Om man inte vill utsätta djur för onödigt lidande och död ska man arbeta för att avskaffa deras egendom-status, vilket gör att de blir totalt oskyddade från människor som inte vet hur man ska behandla djur.
Djur kommer att ha en egendom-status så länge som vi domesticerar djur, och framförallt så länge som vi anser att det är okej att utsätta djur för onödigt lidande och onödig död för 'gastronomisk njutning' av djurprodukter eller 'estetiska prefenser' för kläder av djurprodukter, etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar