lördag 31 augusti 2013

Vegansk svar på 'Gud vill att vi äter kött, mjölk och ägg'

Ett inlägg till de som är kristna eller tillhör en annan religion och tror att: ’Gud vill att vi ska konsumera djurprodukter’:

Om du menar att Gud är en kärleksfull, barmhärtig och ickevåldsam Gud, så måste detta innebära att Gud inte vill att vi utsätter varken människor eller andra djur för onödigt lidande, våld och död – alltså att vi inte skadar någon utan en legitim anledning (t.ex. självförsvar). Du måste vara för att vi ska hjälpa och försvara de som är utsatta och försvarslösa i detta samhälle, många människor och andra djur.

Vi har inget som helst näringsbehov av kött, mjölk, ägg och andra djurprodukter. Alla djur blir skadade av att bli dödade eftersom de har ett intresse av att leva (oavsett om de blir brutalt slaktade på ett slakthus eller blir skjutna i jakt, osv). Det finns inget välmående djur som vill bli dödat av oss. Så jag tänker det är enkelt att behandla djur med ickevåld, respekt, kärlek och barmhärtighet, behandla dem som vi själva vill bli behandlade, och att det även är vår moraliska skyldighet. Jag slutade konsumera djurprodukter i höstas. Det var ett enkelt val, och jag mår så oerhört bra från det både själsligt och fysiskt. Viktigast av allt: jag är inte längre en del av att utsätta djur för onödigt våld, onödigt lidande och onödig död för ”njutningen” av kött/mjölk/eller ägg, eller bekvämlighet/social press, osv. Vi behöver inga djurprodukter för vår överlevnad eller för att må bra, så att konsumera djurprodukter är att utsätta de för onödigt lidande, våld och död av helt triviala och icke legitima skäl.

Djur är utsatta. Djur är försvarslösa mot de människor som vill utsätta dem för onödigt lidande och död. Om du inte är vegan: Sluta att utsätta djur för onödigt lidande. Börja leva som du predikar: Behandla alla djur med kärlek, barmhärtighet och ickevåld; och hjälp dem istället för att utnyttja de svaga och utsatta i vårt samhälle. Jättefint om du hjälper utsatta människor, men tillämpa också dessa principer i hur du behandlar alla djur. Predika ickevåld med alla dina gärningar – ditt budskap är inte konsistent eller trovärdigt om du säger dig stå för ickevåld, men stoppar i dig våld i kroppen (döda djur och djurprodukter från djur som blir utsatta för våld och onödigt lidande (t.ex. 5-åriga ”mjölkkor” och några dagar gamla hankycklingar dödas i mjölkindustrin respektive äggindustrin) och klär dig i våld (djur blir skadade och dödade för päls, läder, dun, osv).

Säg inte att en kärleksfull, ickevåldsam och barmhärtig Gud förespråkar fullständigt onödigt lidande, våld och död på djur som har ett intresse och en önskan av att leva och inte lida; och som definitivt inte vill bli dödade för människans gastronomiska njutning/bekvämlighet/tradition

”Det mest våldsamma vapnet på denna jord är gaffeln.” Gandhi

År 2011 dog det cirka 90000 personer i hjärt- och kärlsjukdomar endast i Sverige helt i onödan - en död som orsakar till störst del av konsumtion av djurprodukter och som helt går att undvika genom en vegansk diet. Jag tror Gud vill att alla människor ska äta en diet som inte skadar och dödar oss och våra medmänniskor.
Mer att lära här: http://www.youtube.com/watch?v=30gEiweaAVQ och här: http://www.youtube.com/watch?v=EqKNfyUPzoU

År 2013 blev fler än 56 miljarder (56 000 miljoner) landlevande djur och mer än 1000 miljarder vattenlevande djur (alltså mer än cirka 150 gånger antalet människor som finns på denna planet) landlevande djur dödade, utsatta för våld och skadade helt i onödan. En död och lidande som helt och hållet går att undvika genom att vi människor värderar andra förnimmande varelser mer än vår gastronomiska njutning/bekvämlighet/tradition/social acceptans.

Tack för att du läste! Ät som du bryr dig, ät med kärlek, barmhärtighet och ickevåld. Om detta intresserad dig, så gilla gärna denna sida: https://www.facebook.com/DjurensRattigheterAvskaffaDjurslaveriet?fref=ts

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar