torsdag 13 december 2012

Djurslaveri, "frigående höns", minkindustri, avskaffa slaveri

Avskaffarna av slaveriet (och det var en liten grupp ibörjan) vägrade gå med på slavhandlarnas och politikerna motbud om att ha kvar slavhandeln och "förbättra förhållandena för slavarna". 100 år senare var det väl utbreda slaveriet avskaffat.

Det som skedde t.ex. när djurvälfärds-personer argumenterade för större burar/ ”frigående” höns var att industrin kunde ta mer betalt; och att kunderna tror att dem är moraliska när dem köper dessa ”frigående hönsägg” (person skyter om detta) och att ägghönorna har ett bra liv.

Professorn på föreläsningen som jag länkade till sa att det kostar endast företagen en ”pennie” mer per ägg, men de kan ta 1 eller 1,5 dollar mer betalt för varje dussin ägg som dem säljer.
” Skulle vi ge minkar så stora burar som djurskyddslagen anger skulle ingen tjäna pengar på att föda upp mink och alla farmar skulle få lägga ner.”

Var finns det en kalkyl på detta?
Jag tror inte det skulle vara så mycket ekonomiskt olönsamt för mink-industrin att låta alla minkar springa fritt i en stor instängslad hage; och om dem lyckades genomföra detta så skulle dem kunna hävda att nu har vi minkar som haft ett bra liv, och marknadsföra en ”moralisk” kampanj för att få kunder att köpa sig en ”moralisk mink-päls”......

Om det  blev dyrare kunde de höja priserna;  alternativt så skulle den illegala importen av minkpäls öka.
Även om hela minkindustrin blev avskaffad --- så skulle meddelandet vara sänt till konsumenter, att  ”det är okej att ta del av djurprodukter, så länge som djuren blir behandlade ”väl”)
Det finns så mycket fruktansvärda idéer som industrin kan använda sig av p.g.a dem ser djur som objekt och inte som medvetande, kännande individer. Jag tror dessvärre att det är precis den bilden som man ger personer som använder sig av djur-produkter --- att det är ”okej” att döda och äta djur så länge som dem får lite drägligare förhållanden....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar