torsdag 13 december 2012

Djurens rättigheter, djurens rätt, politik, avskaffa konsumption av djur

Det enda rätta man kan göra är att kampanja för ett totalt avskaffande av användande av djurprodukter - inklusive när det gäller politiska kampanjer.

Att kampanja för t.ex. att ta bort ‘gestation crates’ för grisar istället för att kampanja för att totalt avskaffa hela djurplågeri (slakta och ät)-industrin gynnar inte djuren.
T.ex. så ger det företagen publicitet som inför små ändringar i sin djurplågeri och många tror att slakteri-företaget nu bryr sig om etik; och att det är etiskt att äta djur eftersom att djuren “blir behandlade av ett företag som bryr sig om etik”. Att kampanja för att avskaffa djur-plågeri och djurslaveri gör att oetiska slakteriföretag gör vissa ändringar; vilket också dessa selektiva en-saks-kampanjer gör. Att totalt avskaffa djur-plågeri sänder dock ett mycket bättre meddelande - det meddelandet att all djurkonsumption är förfärlig; emedan ensaks-kampanjer sänder meddelandet att ‘det är okej att äta djur om de har blivit “bra” behandlade”. Meddelanden sänds av de gärningar vi gör oavsett de intentioner som vi har.

Hoppas att du studerar dessa argument (innan du börjar att argumentera; eftersom att argumenten för detta är väldigt övertygande):

Snälla läs och lyssna på dessa:
http://www.abolitionistapproach.com/eat-a-sausage-do-it-for-the-animals/#.UMoQmXfe8Wk
http://vimeo.com/8073236 ; Gary L. Francione; Moral Schizophrenia and Animal Rights Ideology
“Professor Francione was interviewed by Adam Kochanowicz on October 22, 2009 at Rutgers University School of Law-Newark. The primary focus of the interview concerns a comprehensive analysis of the animal movement and the importance of veganism. Additional topics include economic philosophy, our relations with nonhuman animals, and the failures of welfarism.”

Tack för att du läste och ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar