torsdag 4 juli 2013

Frigående hönor inomhus, höns i bur -- industriell djurproduktion och omtanke om djuren går INTE hand i hand

Min kommentar till: "hönor i burar jämfört med hönor som går fritt inomhus, där det senare är mer energikrävande men sämre för djuren."

Fast “hönor som går fritt inomhus” har inget att göra med omtanke om djuren. Frigående höns inomhus får leva oerhört trångt, max 9 hönor per tillgänglig yta kvadratmeter att röra sig på.  Tuppkycklingar blir dödade, och dessa hönor blir också dödade när industrin inte kan göra mer ekonomisk vinning på detta. “Frigående hönor” är bara en annan sorts tortyr för djuren (om människor var involverade skulle vårt samhälle erkänna det som tortyr). All industriell djurproduktion innebär onödigt lidande för djuren, och det har ingenting att göra med omtanke för djuren.

Om man har omtanke för djuren ska man inte föda upp djur överhuvudtaget. Det är fel att utsätta djur för onödigt lidande, och alla icke-veganska val utsätter djur för onödigt lidande. Alltså, om du har omtanke för djuren, sluta utsätter dem för onödigt lidande, och bli vegan. Mer tankar här: http://bloganders.blogspot.no/2013/06/varfor-alskar-vi-hundar-men-dodar-och.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar