lördag 19 januari 2013

'Djurens rätt' minskar inte djurens lidande och död.För att sluta förtrycka djur måste vi sluta äta och döda djur och klä oss i djurprodukter

Djurens rätt har kampanjer som hyllar företag för att de bojkottar päls - trots att de fortsätter sälja andra djurprodukter - och genom detta hyllande kanske de t.o.m. ökar det totala dödandet och utnyttjandet av djur eftersom de ger företag som dödar oskyldiga djur publicitet. Företagen - som inte vill sluta exploatera djur - får sannerligen en mängd gratisreklam genom alla som delar deras nyheter; och reklam är oerhört viktig del för att sälja produkter.

De har även kampanjer som hyllar företag som fortsätter att sälja ägg från "frigående höns" istället för "burhöns", trots att det är samma förtryck och lidande både under deras uppväxt och slutligen när det ultimata och värsta förtrycket - att ta en individs liv genom en brutal slakt (även om de skulle avlivat de med en spruta vore det samma moraliska illdåd eftersom ett liv är ett liv).

200 års av att försöka få små "förbättringar" för djur i djurindustrin har inte gjort deras förhållanden bättre - utan förtrycket är det största någonsin. 56 miljarder landlevande djur och mellan 1000 miljarder till 3000 miljarder vattenlevande liv blir oskyldigt och onödigt dödade varje år bara för att konsumenter har blivit bortkopplade från djurens verklighet, hur värdefulla djuren är; och att de har lika mycket känslor, känner smärta och leva, och vill leva och har samma rätt att leva som deras hund eller katt.
Jag rekommenderar denna film för de som vill inse vilka djuren är och väcka upp deras kärlek och empati till djuren, samt se vad dem går igenom: http://earthlings.com/ och även detta tal: http://www.youtube.com/watch?v=iM-z_HjUBgI

Jag sprider heller information till personer om att det enda sättet att sluta delta i djurförtryck är att sluta bära och äta djurprodukter (t.ex. genom att prata med personer och dela ut denna: http://www.abolitionistapproach.com/text/#.UPpztmf-gWQ ).
Att personer blir veganer är det enda sättet att sluta all djur-exploatering.

Vad tycker du?

Ha en trevlig helg :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar