söndag 11 augusti 2013

Är en vegansk diet bra för hälsan? Är kött, mjölk och ägg bra för hälsan?

Privata och offentliga hälsoorganisationer är överens om att en välplanerad diet av endast växter (= vegansk diet) kan vara hälsosamma. Organisationer som har gjort publika uttalanden om hur hälsosam en endast-växt diet kan vara inkluderar dietiska sammanslutningar, statliga organ och privata klinker:


The American Dietetic Association (1), Dietitians of Canada (2), the British National Health Service (3), the British Nutrition Foundation (4), the Dietitians Association of Australia (5), the United States Department of Agriculture (6), the National Institutes of Health (7), the Mayo Clinic (8), the Heart and Stroke Foundation (9), among others, all provide information on healthy living as well as nutritional suggestions for plant-based diets."


1. Se: http://www.eatright.org/about/content.aspx?id=8357


2. Se: http://www.dietitians.ca/Nutrition-Resources-A-Z/Factsheets/Vegetarian/Eating-Guidelines-for-Vegans.aspx


3. Se: http://www.nhs.uk/Livewell/Vegetarianhealth/Pages/Vegandiets.aspx


4. Se: http://www.nutrition.org.uk/publications/briefingpapers/vegetarian-nutrition


5. Se: http://www.choosemyplate.gov/healthy-eating-tips/tips-for-vegetarian.html


6. Se http://daa.asn.au/for-the-public/smart-eating-for-you/nutrition-a-z/vegetarian-diets/


7. Se: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_120152.html


8. Se: http://www.mayoclinic.com/health/vegetarian-diet/HQ01596


9. Se: http://www.heartandstroke.com/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=ikIQLcMWJtE&b=4016859&ct=6636807


En vegansk stärkelsebaserad diet innehåller alla 8 essentiella aminosyror som inte kroppen kan syntetisera:


http://www.drmcdougall.com/misc/2007nl/apr/protein.htm


Förutom benskörhet, så är hjärtsjukdomar, cancer, typ-2 diabetes, benskörhet och infektionssjukdomar vanliga konsekvenser av att dricka mjölk från andra djurarter: http://www.drmcdougall.com/med_hot_calcium.html


Ägg är skadligt. Proteinet i ägget är inte anpassat för oss människor. Människor behöver som mest 5% av våra kalorier från protein. Ett ägg innehåller 6 till 20 gånger mer koncentrerat protein än det som vi behöver. Ägg innehåller kolesterol som är skadligt för oss. Det ökar risken för hjärtattacker.


: http://drmcdougall.com/misc/2005nl/march/050300pueastereggs.htm


Se även Dr. Caldwell Esselstyn föredrag om djurprodukters inverkan på hjärtattack: http://www.youtube.com/watch?v=EqKNfyUPzoU


Djurprodukter, inklusive mjölk, ägg och kött, är inte hälsosamma och orsakar de 15 mest dödligaste sjukdomarna i USA (inkluderar referenser till peer-reviewade artiklar):


http://nutritionfacts.org/video/uprooting-the-leading-causes-of-death/


Forskning som visar detta finns även här: http://www.adelicatebalance.com.au/


----------


Det är inga som helst problem att få tillräckligt med Omega-3 på en vegansk diet: http://www.drmcdougall.com/forums/viewtopic.php?f=22&t=35660


Det finns inget behov av att blanda protein: http://circ.ahajournals.org/content/105/25/e197.full


Det finns inga problem med att konsumera soja om man gör det i små mängder:
http://nutritionfacts.org/2013/02/19/how-much-soy-is-too-much/


Det finns även andra felaktiga påståenden i ovanstående artikel. Denna hemsida: http://www.drmcdougall.com/ och www.nutritionfacts.org bemöter dessa påståenden.

-----------------

När man konsumerar djurprodukter (kött, mjölk, ägg) så ökar man nivån av IGF-1 som är ett hormon som orsakar cancer. En endast-plant diet minskar nivån av IGF-1 i bloden och förhindrar utvecklingen av cancer.
För att hålla IGF-1-nivåer låga så rekommenderas det ett intag av som mest 3-5 ‘servings’ av sojaprodukter per dag:
http://nutritionfacts.org/video/how-much-soy-is-too-much/

Det finns jättemycket stärkelsebaserad mat, frukt och grönsaker som du kan äta.
Jag har samlat många recept och länkar här: http://bloganders.blogspot.no/2013/05/transition-from-meat-diet-to-vegan-diet.html

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera